یکی از بهترین روش های مهاجرت به آمریکا، ویزای تحصیلی آمریکا است که دانشجویان بینالمللی میتوانند برای دریافت آن اقدام کنند. ویزای تحصیلی آمریکا نوعی ویزای غیرمهاجرتی محسوب میشود که شرط اصلی دریافت آن، گرفتن پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاههای ایالات متحده میباشد. با دریافت پذیرش تحصیلی میتوانید برای ویزای F1 (ویزای موقت تحصیلی) اقدام کنید. در نظر داشته باشید، با استفاده از این ویزا میتوانید برای همسر و فرزندان خود نیز ویزای همراه تحصیلی (ویزای F2) دریافت کنید.
شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا بسته به نوع ویزا و شرایط متقاضیان، متفاوت میباشد. با این وجود، مدرک زبان معتبر و مدارک تحصیلی دورههای قبلی مهمترین شرط دریافت این ویزا میباشند. در این مقاله شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا و هزینه دریافت ویزا را بررسی کرده و بهترین دانشگاههای ایالات متحده را معرفی مینماییم.
متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی آمریکا میتوانند برای شرکت در یکی از دورههای زیر اقدام کنند.
تحصیلات در آمریکا 12 ساله است و از حدود 5 یا 6سالگی در مهدکودک آغاز میشود. 6 سال اول دوران تحصیلی(Primary) به معنای تحصیلات ابتدایی است. 6 سال دوم دوران تحصیلی(Second Education) به معنای تحصیل در دبیرستان میباشد. پس از گذراندن آخرین سال تحصیلی در دوران دبیرستان، مدرک دیپلم به دانشآموزان اعطا میگردد.
دانشآموزان پس از اتمام دوره متوسطه، در دورههای تحصیلات تکمیلی ثبتنام میکنند. تحصیلات تکمیلی در ایالات متحده شامل دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و کالجهای فنی میباشد.
مهاجرت تحصیلی آمریکا مزایای زیادی دارد. بهترین دانشگاههای دنیا در ایالات متحده قرار دارند؛ با توجه به رتبهبندی QS در سال 2023، دانشگاه MIT، دانشگاه استنفورد، دانشگاه هاروارد، دانشگاه کلتک و دانشگاه شیکاگو بین رتبههای 1 تا 10 بهترین دانشگاههای دنیا قرار دارند. برخی از مزایای تحصیل در امریکا عبارتند از:
انواع ویزای تحصیلی امریکا عبارتند از:
ویزای F1 معروفترین ویزای تحصیلی آمریکاست که شهروندان ایرانی برای دریافت آن اقدام میکنند. این ویزا مخصوص تحصیل در دانشگاهها و کالجهای امریکاست. در نظر داشته باشید، همسر و فرزندان متقاضی به منظور تحصیل در دانشگاههای آمریکا باید برای ویزای F2 درخواست بدهند.
ویزای M1 مخصوص افرادی است که قصد دارند در رشتههای فنی حرفهای یا موسسات غیرآکادمیک تحصیل کنند. در نظر داشته باشید، همسر و فرزندان متقاضی به منظور تحصیل در رشتههای فنی حرفهای باید برای ویزای M2 درخواست بدهند.
ویزای J-1 در واقع یک فرصت مطالعاتی است که برای دانشجویان خارجی در نظر گرفته میشود. دانشجویان بینالمللی با استفاده از این ویزا میتوانند به منظور تحقیقات و یا تدریس به آمریکا سفر کنند. مدت اعتبار این ویزا بستگی به دوره مورد نظر دارد؛ به طور میانگین ویزای J-1 2 سال اعتبار دارد و پس از آن دانشجو باید خاک آمریکا را ترک کند. همسر و فرزندان زیر 18 سال متقاضی میتوانند برای ویزای J-2 درخواست بدهند.
در ادامه مطلب، شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا برای دانشجویان ایرانی آورده شده است.
قبل از جلسه مصاحبه باید مدارک زیر را آماده کنید.
علاوهبراین موارد، افسر پرونده ممکن است موارد زیر را هم از شما بخواهد.
شهروندان ایرانی به منظور تحصیل در آمریکا، باید ویزای تحصیلی داشته باشند. دوره تحصیلی مورد نظر که قصد دارید در آن شرکت کنید، تعیین میکند که شما به ویزای F یا ویزای M نیاز دارید. مراحل دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به ترتیب زیر میباشد.
در مرحله اول باید از یک مرکز آموزشی مورد تایید سازمان SEVP(Student and Exchange Visitor Program) پذیرش تحصیلی دریافت کنید.
پس از دریافت پذیرش از مرکز مورد نظر، فرم I-20(گواهی واجد شرایط بودن وضعیت دانشجویی غیرمهاجر) برای شما ارسال میشود. فرم I-20 یک گواهی صلاحیت برای دانشجویان بینالمللی است که تایید میکند شما به عنوان یک دانشجوی بینالمللی امکان تحصیل در ایالات متحده را دارید. این فرم شامل اطلاعاتی مانند مشخصات دانشجو، نام موسسه آموزشی، برنامه تحصیلی و هزینههای تحصیلی است. همچنین شناسه SEVIS ID در این فرم ثبت شده است که یک شناسه برای دانشجویان بینالمللی است.
پس از دریافت فرم I-20 باید هزینه SEVIS fee را که به I-901 هم معروف است، پرداخت کنید. تمامی دانشجویان بینالمللی متقاضی ویزای F، M و J موظفند هزینه I-901 SEVIS را بپردازند. در نظر داشته باشید، شماره SEVIS ID در رسید پرداخت I-901 SEVIS Fee با شماره SEVIS ID در فرم I-20 مطابقت داشته باشد. لازم به ذکر است، هزینه I-901 SEVIS 350 دلار امریکا میباشد.
پس از پرداخت هزینه I-901 SEVIS باید برای ویزای تحصیلی آمریکا درخواست بدهید. به همین منظور باید فرم ویزای DS-160 را به صورت آنلاین تکمیل کنید و هزینه ویزا و وقت سفارت را پرداخت کنید. هزینه MRV Fee برای ویزای تحصیلی حدودا 185 دلار است. با این وجود، ممکن است این هزینه بسته به نوع ویزا و اینکه شهروند کدام کشور هستید، کمی تغییر کند.
یکی از مهمترین مراحل در پروسه دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، شرکت در جلسه مصاحبه است. در این جلسه باید افسر اداره مهاجرت را قانع کنید که شرایط لازم برای تحصیل در آمریکا را طبق قوانین ایالات متحده دارا میباشید. علاوهبراین، در این جلسه احراز هویت بایومتریک هم انجام خواهد شد. پس از انجام مصاحبه، افسر اداره مهاجرت تشخیص میدهد ویزای تحصیلی به شما تعلق خواهد گرفت یا این پرونده به بررسی بیشتری نیاز دارد. پس از این مرحله باید هزینه صدور ویزا را بپردازید.
قبل از سفر به آمریکا، باید مدارک لازم را جمعآوری کنید. مهمترین مدارک مورد نیاز به هنگام ورود به خاک ایالات متحده عبارتند از:
در صورت درخواست افسر اداره گمرک و محافظت مرزی ایالات متحده آمریکا، ارائه نامه پذیرش دانشگاه، مدارک مربوط به تمکن مالی و … نیز الزامیست.
پس از ورود به ایالات متحده با افسر اداره گمرک و محافظت مرزی ایالات متحده آمریکا(CBP) ملاقات خواهید کرد. در این ملاقات افسر گمرک و حفاظت مرزی اطلاعات شما را تایید کرده و اجازه ورود به کشور را به شما میدهد.
چنانچه افسر CBP مدارک شما را تایید کند و مشکلی نداشته باشید، فرم I-94(سوابق ورود/خروج) برای شما صادر خواهد شد. این فرم ثابت میکند که شما به طور قانونی حق تحصیل و اقامت در ایالات متحده را دارید. در نظر داشته باشید، عدم هماهنگی بین فرم I-94 و گواهی SEVIS ممکن است منجر به محرومیت از امکانات و حتی مشکل در ورود مجدد به کشور شود.
شما 30 روز فرصت خواهید داشت تا قبل از شروع برنامه تحصیلی مورد نظر وارد ایالات متحده شوید. بلافاصله پس از ورود به این کشور، باید به دانشگاه یا کالج مورد نظر گزارش دهید.
هزینه ویزای تحصیلی آمریکا شامل موارد زیر میباشد.
فرایند دریافت ویزای تحصیلی آمریکا معمولا پیچیده و زمانبر است، اما سام مهاجر با بکارگیری تیمی متخصص در این حوزه و ارتباطات قوی با نهادهای مربوطه، این پروسه را تا حد زیادی تسهیل کرده است. برخی از خدمات سام مهاجر در حوزه دریافت ویزای تحصیلی عبارتند از:
مشاوره رایگان برای دریافت ویزای تحصیلی
برعهده گرفتن صفر تا صد پروسه اخذ ویزا(دریافت پذیرش، اخذ ویزا، خرید بلیط و …)
پشتیبانی پس از ارائه خدمات(مشاوره در خصوص اقامت یا پیدا کردن کار)
دانشجویان خارجی دارنده ویزای F، باید ظرف مدت 60 روز پس از پایان دوره تحصیلی(ثبتشده در فرم I-20) ایالات متحده را ترک کنند. به منظور تمدید اقامت باید از طریق وبسایت خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) اقدام کنید. در نظر داشته باشید، چنانچه در موعد مقرر ایالات متحده را ترک نکنید، ممکن است در آینده برای دریافت ویزا با مشکلاتی مواجه شوید.
متقاضیان درصورت ارائه مدارک لازم و انجام مصاحبه حضوری شانس خوبی برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا خواهند داشت. برخی فاکتورهایی که شانس شما را برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا افزایش میدهند، عبارتند از:
در نظر داشته باشید تضمینی برای صدور ویزای تحصیلی آمریکا وجود ندارد، چرا که تصمیم نهایی برعهده آفیسر مصاحبه کننده سفارت (کنسولگری) میباشد.
دارندگان ویزای F-1، M-1و ویزای J-1 تحت شرایط خاصی میتوانند در ایالات متحده مشغول به کار شوند. در نظر داشته باشید، دارنده ویزا ممکن است فقط واجد شرایط کار در دانشگاه یا شغل مرتبط با تحصیل خود باشد.
پس از دریافت نامه پذیرش تحصیلی و فرم I-20، باید برای ویزای تحصیلی آمریکا درخواست بدهید.
با در دست داشتن ویزا، نهایتا 30 روز قبل از شروع کلاسها باید به آمریکا سفر کنید.
بله. همسر و فرزندان متقاضی ویزای تحصیلی آمریکا میتوانند برای دریافت ویزای آمریکا اقدام کنند.
یکی از مهمترین علتهای ریجکتی ویزای تحصیلی آمریکا، عدم ارائه دلایل کافی مبنی بر بازگشت به کشور خودتان است همچنین نقص در مدارک ارائهشده و عدم ارائه تمکن مالی مناسب نیز یکی دیگر از دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آمریکا میباشد.
به طور کلی در صورت صدور درجایویزا، سه تا هفت روز
هزینه درخواست یا اپلیکیشن ویزایآمریکا 185 دلار است
بطور کلی از تمام سفارت های آمریکا در همه کشورها امکان اقدام برای درخواست ویزا دارید، ولی بعلت اینکه آمریکا در حال حاضر در ایران سفارت ندارد، سه سفارت ایروان (ارمنستان)، دبی (امارات)، آنکارا (ترکیه)، بعنوان سفارت های اصلی برای رسیدگی به پرونده های ایرانیان در نظر گرفته شده اند.
سلام، تحصیل در آمریکا که انتخاب اول همه است، ولی ویزاش کمی سخت هست، اگر امکان گرفتن فاند وجود داشته باشه که شانس ویزا بالاتره، شما برای دریافت فاند اقدام میکنید؟