تحصیل در دانشگاههای معتبر خارجی نقطه عطف مهمی در مسیر مهاجرت تحصیلی است. موفقیت در اخذ پذیرش تحصیلی به معنای به وجود آمدن فرصتهای جدید برای رشد شخصی و حرفهای میباشد. اخذ پذیرش تحصیلی فرایندی مهم و در عین حال چالش برانگیز است که چنانچه به درستی انجام نشود، ممکن است مهاجرت شما را تحت تاثیر قرار دهد. این پروسه نیازمند برنامهریزی دقیق و آگاهی در خصوص مراحل مختلف اپلای میباشد. در این مقاله، در خصوص شرایط و مراحل دریافت پذیرش تحصیلی اطلاعات لازم آورده شده است.
تحصیل در دانشگاههای معتبر خارجی این فرصت را برای دانشجویان فراهم میآورد تا در محیطی با استانداردهای آموزشی بالا تحصیل کنند و مهارتهای لازم را کسب نمایند. در حال حاضر بسیاری از ایرانیان برای تحصیل در بهترین دانشگاههای دنیا به کانادا، انگلستان، آلمان و … مهاجرت میکنند. اولین مرحله برای مهاجرت تحصیلی، دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه مقصد میباشد. پذیرش تحصیلی یک گواهی است که دانشگاه مورد نظر پس از بررسی شرایط متقاضیان آن را صادر میکند و دانشجو میتواند با استفاده از آن برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کند.
فرایند اخذ پذیرش تحصیلی شامل مجموعهای از مراحل است که دانشجویان بینالمللی به منظور ورود به یک دانشگاه یا موسسه آموزشی در کشورهای خارجی، باید به انجام برسانند. این پروسه شامل انتخاب دانشگاه، انتخاب دوره تحصیلی، آمادهسازی مدارک مورد نیاز، ارسال درخواست و نهایتا دریافت پذیرش تحصیلی میباشد.
به منظور دریافت پذیرش تحصیلی، باید جدول زمانی زیر را در نظر داشته باشید.
جدول زمانی اخذ پذیرش تحصیلی | |
1 سال قبل از سفر | انجام تحقیقات در خصوص دورههای آموزشی و کشور مقصد |
9 ماه قبل از سفر | آمادهسازی مدارک و تحقیق در خصوص بورسیه تحصیلی |
6-9 ماه قبل از سفر | اپلای تحصیلی |
3-6 ماه قبل از سفر | دریافت ویزای تحصیلی و انجام اقدامات لازم برای سفر به کشور مقصد |
در ادامه مطلب، برخی از اصطلاحات رایج در پروسه دریافت پذیرش تحصیلی آورده شده است.
اپلای به معنی ارسال درخواست رسمی به دانشگاه یا موسسه مورد نظر میباشد. در فرایند اپلای، مدارک تحصیلی، رزومه، انگیزهنامه، توصیه نامه و … به منظور اثبات توانایی و شایستگیهای دانشجو برای دانشگاه مقصد ارسال میگردد. چنانچه متقاضی شرایط لازم را داشته باشد، پذیرش تحصیلی برای ایشان صادر شده و میتواند برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کند.
ادمیشن به معنی اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا موسسه آموزشی میباشد، که نشان میدهد متقاضی صلاحیت لازم برای دوره تحصیلی مورد نظر را دارا میباشد و باید برای شروع دوره آماده شود. این پذیرش معمولا پس از بررسی مدارک و ارزیابی تواناییهای دانشجو صادر میگردد.
اپلیکیشن فرم، فرم درخواست پذیرش تحصیلی است که باید توسط متقاضی تکمیل و امضا شود و سپس برای دانشگاه مورد نظر ارسال گردد.
فاند کمک هزینه تحصیلی یا بورسیه تحصیلی است که به دانشجویان واجد شرایط تعلق میگیرد. عبارت Full fund به معنای کمک هزینه کامل تحصیلی است که کل شهریه را پوشش میدهد.
CV که مخفف عبارت Curriculum Vitae میباشد، سندی جامع است که به طور خلاصه سوابق تحصیلی و کاری دانشجو در آن آورده شده است.
ددلاین به معنای آخرین مهلت اعلامشده توسط دانشگاه میباشد که دانشجو میتواند برای تکمیل مدارک تحصیلی و ثبتنام در دانشگاه اقدام کند.
به منظور درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاههای خارجی، ملزم به پرداخت هزینه اپلیکیشن فی میباشید.
به منظور اخذ پذیرش تحصیلی، باید به ترتیب زیر اقدامات لازم را به انجام برسانید.
در مرحله اول باید در خصوص دوره و رشته تحصیلی مورد نظر تصمیمگیری کنید. برخی از محبوبترین رشتههای تحصیلی برای دانشجویان بینالمللی عبارتند از:
پس از انتخاب رشته تحصیلی، باید کشور مورد نظر را انتخاب نمایید. زبان، فرصتهای کاری و هزینه زندگی برخی از مهمترین فاکتورهایی هستند که به هنگام انتخاب کشور باید در نظر داشته باشید.
پس از انتخاب کشور مقصد، حالا باید آماده اپلای شوید. در مورد دانشگاههای کشور مقصد تحقیق کنید و چند دانشگاه را بسته به رشته تحصیلی و اعتبار دانشگاه انتخاب نمایید.
دانشگاههای بینالمللی برنامههای تحصیلی متنوعی را برای دانشجویان در نظر میگیرند. بسته به شرایط و هدفتان از تحصیل میتوانید برای انتخاب برنامه تحصیلی مناسب اقدام نمایید. برخی از دورهها بر آموزش تئوری تمرکز دارند؛ این در حالیست که دورههای پژوهش محور شما را برای تحصیل در دوره دکتری و کار در موسسات تحقیقاتی آماده میکنند. به هنگام انتخاب برنامه تحصیلی موارد زیر را در نظر بگیرید.
تحصیل در خارج از کشور یک سرمایهگذاری است که هزینه دارد. هزینه تحصیل، خوابگاه، هزینه زندگی و … را باید قبل از دریافت پذیرش تحصیلی برآورد کنید و شرایط را بررسی نمایید. بسیاری از دانشجویان بینالمللی در این پروسه موفق به اخذ بورسیه تحصیلی و کمکهای مالی میشوند، که میتواند شرایط تحصیل را برای ایشان بسیار آسانتر کند.
تحصیل در بسیاری از دانشگاههای آلمان رایگان میباشد. با این وجود، برای ثبت نام در بسیاری از دانشگاههای دیگر در اروپا باید سالانه چند هزار یورو بپردازید.
در این مرحله با در نظر گرفتن الزامات و مهلتهای دانشگاههای مختلف، میتوانید اپلای کنید. حتی اگر رزومه خوبی دارید و از اساتیدتان توصیه نامه دریافت کردهاید، بهتر است برای چندین دانشگاه اپلای کنید. بدینترتیب شانستان برای دریافت پذیرش تحصیلی افزایش خواهد یافت.
لازم به ذکر است، دانشگاههای مختلف شرایط متفاوتی برای پذیرش دانشجویان بینالمللی در نظر میگیرند. در اکثر مواقع، شما باید اول به دانشگاه مورد نظر درخواست بدهید. کارشناسان پس از بررسی شرایط و مدارک متقاضیان نتیجه را اعلام میکنند و در صورت نیاز، از شما میخواهند مدارک دیگری را هم ارسال کنید.
برای اخذ پذیرش تحصیلی باید مدرک زبان داشته باشید. سطح مورد نظر بسته به دانشگاه و برنامه تحصیلی متفاوت میباشد. اکثر دانشگاههای معتبر یکی از مدارک زبان انگلیسی زیر را میپذیرند.
اگر به زبان انگلیسی تسلط کافی ندارید، از چند ماه قبل باید برای آزمون زبان آماده شوید. به منظور اخذ مدرک زبان باید در 4 مهارت اصلی صحبت کردن، گوش دادن، نوشتن و خواندن توانایی لازم را داشته باشید.
شرایط دریافت بورسیه تحصیلی در دانشگاههای مختلف متفاوت میباشد. برای دریافت برخی از بورسیهها به هنگام اپلای و برای برخی دیگر پس از اخذ پذیرش میتوانید اقدام کنید. در نظر داشته باشید، انواع مختلفی از فاند تحصیلی برای دانشجویان بینالمللی وجود دارد که عبارتند از:
فاند تحصیلی بر اساس نیاز مالی دانشجو، پیشرفت تحصیلی، اهداف تحقیقاتی و … به دانشجویان بینالمللی تعلق میگیرد.
چنانچه شرایط لازم را داشته باشید و موفق به اخذ پذیرش تحصیلی شوید، حالا باید برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام نمایید. فرایند صدور ویزای تحصیلی ممکن است بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد. بنابراین بهتر است بلافاصله پس از دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر، برای ویزای تحصیلی درخواست بدهید. به منظور دریافت ویزای تحصیلی باید پس از بررسی شرایط و مدارک مورد نیاز، فرم درخواست ویزا را تکمیل کنید و بسته به کشور مقصد فرایند درخواست ویزای تحصیلی را به انجام برسانید.
توصیه میشود در فرایند درخواست ویزا، نهایت دقت لازم را در تکمیل فرمهای مربوطه و آمادهسازی مدارک مورد نیاز داشته باشید. بدینترتیب به موقع ویزا را دریافت خواهید کرد و خیالتان از هر بابت راحت خواهد بود.
قبل از هر کاری باید شرایط لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی در دوره مورد نظر را بررسی کنید. در نظر داشته باشید، هر دانشگاه شرایط خاصی را برای جذب دانشجویان بینالمللی در نظر میگیرد. اما مهمترین شرایط اخذ پذیرش تحصیلی که در بسیاری از دانشگاهها یکسان میباشد، در ادامه مطلب آورده شده است.
مهارت زبان یک شرط ضروری برای اخذ پذیرش تحصیلی است. اکثر دانشگاهها و موسسات آموزشی شرط مدرک زبان آیلتس یا تافل را برای دانشجویان در نظر میگیرند. متقاضی باید به 4 مهارت خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن تسلط داشته باشد.
در برخی از کشورها و دانشگاهها به جای زبان انگلیسی باید مدرک زبان فرانسه، مدرک زبان آلمانی و یا ایتالیایی ارائه کنید.
ریز نمرات متقاضی در مقاطع قبلی، در فرایند اخذ پذیرش تحصیلی اهمیت بسیاری دارد. دانشجو باید ریز نمرات و هرگونه مدرک خاصی که نشاندهنده گذراندن دورههای مرتبط باشد را ارائه کند. به طور مثال برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد، باید مدرک لیسانس و ریز نمرات دوره لیسانس را در دارالترجمه رسمی ترجمه کنید و به همراه مدارک دیگر برای دانشگاه مقصد بفرستید.
انگیزه نامه(SOP) که مخفف عبارت Statement of Purpose میباشد، یکی از مهمترین مدارک برای اخذ پذیرش تحصیلی است.
انگیزه نامه در واقع سندی است که در آن انگیزه شما از تحصیل و اهدافتان از تحصیل در دانشگاه مورد نظر آورده شده است. چنانچه اهداف شما با برنامه تحصیلی که برای آن اقدام میکنید همسو باشد، شانستان برای دریافت پذیرش تحصیلی بالا خواهد رفت. در SOP باید تاکید کنید که چرا برای این برنامه تحصیلی اقدام میکنید.
به منظور بالا بردن شانس دریافت پذیرش تحصیلی به توصیه نامه(Recommendation letter) نیاز خواهید داشت. برخی از دانشگاههای معتبر به منظور ارزیابی شایستگیهای علمی و پژوهشی، از شما 2 یا 3 توصیه نامه میخواهند. شما میتوانید از اساتید دورههای قبلی که شما را به خوبی میشناسند، توصیه نامه بگیرید.
علاوهبر مدرک زبان، بسیاری از موسسات برای ارزیابی دانشجویان به آزمونهای استاندارد نیاز دارند. GRE و GMAT رایجترین آزمونهایی هستند که متقاضیان برای برنامههای تحصیلات تکمیلی به آنها نیاز خواهند داشت.
مصاحبه در برخی دانشگاهها شرط ضروری برای جذب دانشجویان بینالمللی است. به منظور بالا بردن شانس اخذ پذیرش تحصیلی، بهتر است از قبل در خصوص برنامه مورد نظر اطلاعات لازم را کسب کرده و خودتان را برای مصاحبه آماده کنید.
در ادامه مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی آورده شده است. در نظر داشته باشید، بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه ممکن است به مدارک دیگری هم نیاز داشته باشید.
در نظر داشته باشید، ارائه اصل و ترجمه رسمی مدارک تحصیلی و ریز نمرات الزامیست.
پروسه اخذ پذیرش تحصیلی پیچیدگیهای خاص خودش را دارد و چنانچه به این فرایند تسلط کافی نداشته باشید، ممکن است درخواست شما رد شود. بنابراین بهتر است ریسک نکنید و از یک مشاور کارآزموده و حرفهای کمک بگیرید.
کارشناسان دپارتمان مهاجرت تحصیلی سام مهاجر با در نظر گرفتن شرایط متقاضیان و اولویتهای ایشان، بهترین دانشگاهها و موسسات را در نظر گرفته و برای دریافت پذیرش تحصیلی اقدامات لازم را به انجام میرسانند. در ادامه مطلب به برخی از مزایای استفاده از خدمات سام مهاجر اشاره میکنیم.
همکاران ما در سام مهاجر دارای تجربه و تخصص کافی در حوزه اپلای و اخذ پذیرش از دانشگاههای خارجی هستند. ایشان با در نظر گرفتن کلیه جوانب، شانس اخذ پذیرش شما را تا حد زیادی افزایش خواهند داد.
کارشناسان ما در سام مهاجر به روند پذیرش دانشگاههای خارجی آشنایی دارند و این آشنایی به شما کمک میکند تا نظر کمیته پذیرش دانشجویان بینالمللی را جلب نمایید.
در طول فرایند سوالات و ابهاماتی برای شما پیش میآید که ممکن است این پروسه را آزاردهنده کند. همکاران ما در سام مهاجر به شما مشاوره داده و در تمام این پروسه در کنار شما خواهند بود.
کارشناسان ما در سام مهاجر به شما در تهیه و آمادهسازی مدارک لازم همچون انگیزه نامه، توصیه نامه، رزومه و ... کمک خواهند کرد. همکاران ما با توجه به تجربهای که در این حوزه دارند، میدانند مدارک با چه محتوایی باید تهیه شوند تا شانس شما را برای اخذ پذیرش تحصیلی بالا ببرند.
همکاران ما بر پروسه اپلای تسلط داشته و از اشتباهات رایج در این فرایند(پر کردن فرمها، تهیه مدارک و ...) جلوگیری میکنند.
فرایند اپلای و اخذ پذیرش تحصیلی زمانبر و گاهی پیچیده است. همکاران ما در سام مهاجر کل این پروسه را برعهده گرفته و بدینترتیب شما میتوانید زمان و انرژیتان را صرف کارهای دیگر مانند آزمون زبان و کسب مهارتهای لازم نمایید.