ویزای کاری – شرایط و نحوه اخذ اجازه کار در سال 2025

ویزای کاری – شرایط و نحوه اخذ اجازه کار در سال 2025

ویزای کار یک سند قانونی است که به موجب آن اتباع خارجی می‌توانند در کشور مورد نظر، برای یک دوره مشخص کار کنند. این ویزا توسط کشور میزبان صادر شده و طبق قوانین مهاجرتی تنظیم می‌گردد. ویزای کار یک مجوز بسیار مهم برای شرکت‌هایی است که نیروهای خود را از بین افراد بااستعداد از کشورهای خارجی جذب می‌کنند و یا کارمندان خود را به کشورهای دیگر می‌فرستند.

ویزای کاری چیست؟

ویزای کار مجوزی است که توسط اداره مهاجرت کشور میزبان به اتباع خارجی تعلق می‌گیرد. اداره مهاجرت با توجه به نیاز کشور، الزامات کارفرمایان، شرایط شغلی و تجربه کاری متقاضیان برای اتباع خارجی ویزا صادر کرده و به ایشان اجازه می‌دهد در کشور مورد نظر مشغول به کار شوند.

ویزای کاری انواع مختلفی دارد؛ برای دریافت برخی از ویزاهای کاری به جاب آفر(پیشنهاد شغلی از کارفرمای کشور مقصد) نیاز خواهید داشت. این در حالیست که برخی دیگر انعطاف‌پذیری بیشتری دارند. بسته به نوع ویزا و قوانین در نظر گرفته‎‌شده، اعتبار ویزا بین چند ماه تا چند سال متغیر می‌باشد.

انواع ویزای کاری

ویزای کاری انواع مختلفی دارد و متناسب با نیازهای کارفرمایان و متخصصان خارجی صادر می‌گردد.

  • ویزای کار موقت به اتباع خارجی اجازه می‌دهد برای مدت محدودی در کشور مورد نظر کار کنند. به طور مثال برای دریافت ویزای کار موقت کانادا، شما باید از یک کارفرمای کانادایی جاب آفر یا پیشنهاد شغلی دریافت کنید. با استفاده از جاب آفر، ویزای کار موقت برای شما صادر شده و می‌توانید پس از مدتی برای اقامت دائمی کانادا درخواست بدهید.
  • ویزای کار دائمی به متقاضیان حق زندگی و کار در کشور مورد نظر را به صورت نامحدود اعطا می‌کند. در روش مهاجرت نیروی کار ماهر کانادا، شما از طریق فاکتورهایی مانند سن، تحصیلات، مهارت در زبان، سابقه کاری و … ارزیابی خواهید شد و مستقیما اقامت کاری دائم کانادا را دریافت خواهید کرد.

شرایط دریافت ویزای کاری

ویزای کار در واقع برای کارگران خارجی حق قانونی کار را فراهم می‌کند و به کشورهای مقصد کمک می‌کند تا تعادل را در بازار داخلی حفظ نمایند. شرایط ویزای کار بسته به کشور مقصد و نوع مجوز متفاوت می‌باشد. با این وجود، برخی از الزامات برای دریافت ویزای کار در کشورهای مختلف یکسان می‌باشند. در ادامه، مهم‌ترین شرایط عمومی دریافت ویزای کار برای متقاضیان خارجی آورده شده است.

  • پیشنهاد شغلی(جاب آفر) از طرف کارفرما
  • اثبات مهارت‌های تخصصی برای موقعیت شغلی مورد نظر
  • تحصیلات مرتبط
  • تجربه کاری مرتبط
  • تسلط بر زبان
  • تمکن مالی برای تامین هزینه‌های خود و خانواده
  • معاینات پزشکی

نگران نباشید!

در تمامی مراحل ویزای کار در کنار شمائیم.
کارشناسان ما تمام مراحل را به دقت و بدون اتلاف وقت انجام میدهند. همچنین میتوانید از پنل کاربری خود شاهد تمام مراحل انجام شده باشید.
برای تماس با ما یک کلیک فاصله دارید

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کاری

مدارک لازم برای درخواست ویزای کار عبارتند از:

پرطرفدارترین ویزاهای کاری برای ایرانیان

امریکا، کانادا، استرالیا، آلمان، رومانی، عمان و دبی محبوب‌ترین کشورها برای مهاجرت کاری هستند. در ادامه، بهترین ویزاهای کاری برای متقاضیان ایرانی معرفی شده‌اند.

ویزای کاری کانادا مخصوص متقاضیانی است که با هدف کار در کانادا به این کشور سفر می‌کنند. به منظور دریافت مجوز کار در

کانادا یا ورک پرمیت، باید از یک شرکت کانادایی پیشنهاد شغلی(جاب آفر) دریافت کنید. یکی دیگر از الزامات مهم در فرایند دریافت

ویزای کار کانادا، LMIA می‌باشد. LMIA مخفف Labor Market Impact Assessment می‌باشد که توسطESDC

(Employment And Social Development Canada) صادر شده و به کارفرما اجازه می‌دهد تا کارگران ماهر خارجی را

برای موقعیت شغلی مورد نظر استخدام کند. در ادامه، انواع ویزای کاری کانادا به اختصار آورده شده‌اند.

  • برنامه کارگران خارجی موقت کانادا (TFWP): در این روش باید از یک کارفرمای کانادایی پیشنهاد شغلی (جاب آفر) دریافت کنید. توجه داشته باشید، پیشنهاد شغلی مورد نظر باید دارای معیارهای مشخصی باشد که توسط سازمان کار و امور توسعه انسانی کانادا(ESDC) تعیین شده است.
  • اپن ورک پرمیت کانادا(open work permit) : با استفاده از اپن ورک پرمیت کانادا شما آزادید برای هر کارفرمایی و در هر شغلی که مایلید، مشغول به کار شوید. برای دریافت اپن ورک پرمیت کانادا، نیازی به جاب آفر و LMIA نخواهید داشت.
  • مجوز کار پس از پایان تحصیل در کانادا(PGWP) : دانشجویان بین‌المللی که موفق به دریافت یک مدرک و یا گواهی از یک موسسه معتبر کانادایی شده باشند، می‌توانند برای دریافتPGWP درخواست بدهند. با استفاده از این مجوز می‌توانید برای مدت 3 سال در کانادا اقامت داشته باشید.
  • برنامه تجربه بین‌المللی کانادا(IEC) : متقاضیان بین 18 تا 35 سال می‌توانند از طریق برنامه تجربه بین‌المللی کانادا(IEC) اقدام کنند و به طور موقت در کانادا مشغول به کار شوند.

 

  • برنامه های استانی کانادا: متقاضیان ایرانی می‌توانند از طریق برنامه‌های استانی(ساسکاچوان، انتاریو، بریتیش کلمبیا و …) برای مهاجرت کاری به کانادا اقدام کنند. در نظر داشته باشید، استان‌های مختلف شرایط متفاوتی دارند و بسته به اهداف کاری می‌توانید برای آماده‌سازی مدارک و ارسال درخواست اقدام نمایید.
  • اسکیل ورکر کانادا(FSW) : اسکیل ورکر کانادا یکی دیگر از برنامه‌هایی است که متقاضیان کار می‌توانند از طریق آن برای دریافت اقامت دائمی کانادا اقدام نمایند. FSW در واقع یک سیستم امتیازدهی است که بر اساس آن هر چه متقاضی امتیاز بیشتری کسب کند، شانس بیشتری برای دریافت دعوتنامه خواهد داشت. تحصیلات، سن، تسلط بر زبان انگلیسی و فرانسه، سابقه کاری و … برخی از مهم‌ترین فاکتورهایی هستند که در گزینش افراد تاثیر دارند.
  • ویزای استارتاپ کانادا: ویزای استارتاپ کانادا(Startup Visa) فرصتی ویژه برای کارآفرینان خارجی محسوب می‌گردد که به موجب آن می‌توانند برای خود و خانواده تحت تکفلشان اقامت دائمی کانادا را دریافت نمایند. به منظور اخذ ویزای استارتاپ کانادا(SUV) باید یک ایده نوآورانه داشته باشید و یک شرکت یا سازمان کانادایی که در لیست مورد تایید اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا(IRCC) قرار دارد، از ایده شما حمایت کند.

 

ویزای کار آلمان به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم‌بندی می‌گردد. در ادامه مطلب، انواع ویزای کاری آلمان را معرفی کرده‌ایم.

  • ویزای کار آلمان(Employment Visa) : برای دریافت ویزای کار آلمان باید جاب آفر از یک کارفرمای آلمانی دریافت کنید. نیروهای متخصص با گرفتن جاب آفر می‌توانند ویزای کار بگیرند و اقامت آلمان را دریافت نمایند. با استفاده از این ویزا از همان ابتدا حقوق خواهید گرفت و نیازی به تمکن مالی نخواهید داشت.
  • ویزای جاب سیکر آلمان(Job Seeker Visa) : ویزای جاب سیکر آلمان مناسب افرادی است که نتوانسته‌اند جاب آفر دریافت کنند. با استفاده از این ویزا می‌توانید 6 ماه در آلمان اقامت داشته باشید و به دنبال شغل مناسب بگردید.
  • ویزای خوداشتغالی و فریلنسری آلمان (Freelance Visa): ویزای خوداشتغالی و فریلنسری آلمان مناسب افرادی است که قصد دارند در آلمان یک کسب‌وکار ایجاد کنند و یا بعنوان فریلنسر در این کشور مشغول به کار شوند.

استرالیا یکی از محبوب‌ترین مقاصد برای مقاضیان کار می‌باشد. برخی از ویزاهای کاری استرالیا در ادامه مطلب معرفی شده‌اند.

  • ویزای گلوبال تلنت استرالیا(Global Talent Visa- subclass 858): ویزای گلوبال تلنت استرالیا مخصوص افراد متخصص و نخبه می‌باشد. با استفاده از این ویزا، بدون نیاز به پیشنهاد شغلی و یا سرمایه‌گذاری می‌توانید به همراه خانواده به استرالیا سفر کنید و در هر جایی که مایل باشید اقامت دائم داشته باشید.
  • ویزای 186 استرالیا(Employer Nomination Scheme Visa- subclass 186): ویزای 186 استرالیا یک ویزای کاری دائمی است که فقط در صورت داشتن اسپانسر می‌توانید برای دریافت آن درخواست بدهید. این ویزا مناسب افراد متخصصی است که توسط یک کارفرمای مورد تایید اداره مهاجرت استرالیا حمایت شوند. چنانچه از یک کارفرمای استرالیایی جاب آفر دریافت کرده‌اید، ویزای 186 بهترین گزینه برای شماست.
  • ویزای 191 استرالیا (Permanent Skilled Regional Visa- subclass 191): ویزای 191 استرالیا یک ویزای کاری از نوع اقامت دائم است که با استفاده از آن می‌توانید برای اعضای خانواده‌تان هم اقامت استرالیا را دریافت کنید. این ویزا مناسب افرادی است که قبلا با استفاده از ویزای 491 یا ویزای 494 استرالیا در این کشور اقامت داشته‌اند و حالا قصد دارند با اخذ این ویزا برای اقامت دائمی استرالیا درخواست بدهند.
  • ویزای 187 استرالیا(Regional Sponsored Migration Visa- subclass 187): ویزای 187 استرالیا یکی دیگر از ویزاهای کاری استرالیاست که شرط اصلی آن داشتن جاب آفر از یک کارفرما در مناطق کم‌جمعیت استرالیایی است.

به منظور دریافت ویزای کاری امریکا، کارفرما درخواستی را به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) ارسال می‌کند. متقاضی هم از کشور مبدا برای ویزا درخواست می‌دهد و پروسه بررسی پرونده به جریان می‌افتد. چنانچه متقاضی شرایط لازم را داشته باشد، ویزای کاری موقت برای ایشان صادر شده و متقاضی می‌تواند به امریکا سفر کند. انواع ویزای کاری موقت امریکا عبارتند از:

  • ویزای H1B: ویزای H1B مناسب افرادی است که در حوزه‌های آکادمیک تخصصی خاص دارند و یا دارای مدرک تحصیلاتی دانشگاهی می‌باشند. به منظور دریافت این ویزا، به یک جاب آفر از سوی کارفرمای امریکایی نیاز خواهید داشت. در نظر داشته باشید این اقامت 3 سال اعتبار دارد.
  • ویزای H-2A و H2B: ویزای H-2A و H2B مناسب کارگران موقت فصلی در حوزه کشاوزی می‌باشد. به طور کلی، این اقامت 1 سال اعتبار دارد.
  • ویزای H-3: ویزای H-3 مناسب افرادی است که قصد دارند از فرصت‌های آموزشی در ایالات متحده استفاده کنند.
  • ویزای E: ویزای E مناسب سرمایه‌گذارانی است که قصد سرمایه‌گذاری در ایالات متحده را دارند. افرادی که به منظور راه‌اندازی کسب‌وکار یا سرمایه‌گذاری به امریکا سفر می‌کنند، باید برای اخذ ویزای E اقدام نمایند.

شهروندان ایرانی در صورت داشتن شرایط لازم، می‌توانند برای ویزای کاری دائمی درخواست بدهند. در ادامه، انواع ویزای کاری دائمی امریکا معرفی شده‌اند.

  • ویزای EB-1 : ویزای EB-1 مخصوص افرادی است که توانایی خوبی در حوزه‌های آکادمیک و تحقیقاتی، تجارت، هنر، ورزش و …
  • دارند.
  • ویزایEB-2 : ویزای EB-2 مناسب متخصصان دارای مدرک تحصیلی و سابقه شغلی(حداقل 10 سال تجربه) است. درصورتیکه متقاضی دارای فرم I-140 تاییدشده باشد، خانواده ایشان می‌توانند از طریق ویزای E22 و E23 برای دریافت ویزای ایالات متحده اقدام کنند.
  • ویزای EB-3 : ویزای EB-3 مناسب افرادی است که مدرک لیسانس یا معادل خارجی آن را دارند. علاوه‌براین، کارگران ماهر و غیرماهر که از طرف یک کارفرمای امریکایی پیشنهاد کار دارند هم می‌توانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند. برای اخذ ویزای EB-3، باید گواهی کار داشته باشید.

مراحل دریافت ویزای کاری

به منظور دریافت ویزای کار، باید به ترتیب زیر اقدام کنید.

  1. انتخاب نوع ویزا: در مرحله اول باید با در نظر گرفتن شرایط، بهترین ویزای کاری را بر اساس آینده شغلی و … انتخاب کنید.
  2. دریافت جاب آفر: در مرحله دوم باید از کارفرما پیشنهاد شغلی دریافت کنید.
  3. آماده‌سازی مدارک مورد نیاز: در مرحله بعدی باید برای آماده‌سازی مدارک لازم همچون پاسپورت، جاب آفر، مدارک تحصیلی و … اقدام نمایید.
  4. ارسال درخواست و پرداخت هزینه‌ها: در این مرحله باید درخواست خود را ثبت کنید و هزینه‌ درخواست را پرداخت نمایید. هزینه درخواست ویزا در کشورهای مختلف، متفاوت می‌باشد.
  5. مصاحبه ویزا: پس از ارسال درخواست، بسته به کشور مقصد باید در جلسه مصاحبه شرکت کنید.
  6. بررسی پرونده: پس از مصاحبه باید منتظر بررسی درخواست بمانید. زمان بررسی پرونده‌ها بسته به کشور و نوع ویزا متفاوت می‌باشد.
  7. دریافت ویزا: چنانچه شرایط لازم را دارا باشید و نقصی در مدارک وجود نداشته باشد، ویزای شما صادر خواهد شد و می‌توانید آماده سفر شوید.

 

چرا سام مهاجر؟

پروسه اخذ ویزای کار پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد و چنانچه به این فرایند تسلط کافی نداشته باشید، ممکن است درخواست شما رد شود. بنابراین بهتر است ریسک نکنید و از یک مشاور کارآزموده و حرفه‌ای کمک بگیرید. 

کارشناسان دپارتمان ویزای کاری سام مهاجر با در نظر گرفتن شرایط متقاضیان و اولویت‌های ایشان، بهترین انتخاب را در نظر گرفته و برای دریافت ویزای کاری اقدامات لازم را به انجام می‌رسانند. در ادامه مطلب به برخی از مزایای استفاده از خدمات سام مهاجر اشاره می‌کنیم.

تجربه و تخصص:

همکاران ما در سام مهاجر دارای تجربه و تخصص کافی در حوزه اخذ ویزای کاری هستند. ایشان با در نظر گرفتن کلیه جوانب، شانس اخذ ویزای شما را تا حد زیادی افزایش خواهند داد.

آشنایی با روند اخذ ویزا

کارشناسان ما در سام مهاجر به روند اخذ ویزای کاری آشنایی دارند و این آشنایی به شما کمک می‌کند تا نظر افیسر ویزا را جلب نمایید.

مشاوره و پشتیبانی

در طول فرایند سوالات و ابهاماتی برای شما پیش می‌آید که ممکن است این پروسه را آزاردهنده کند. همکاران ما در سام مهاجر به شما مشاوره داده و در تمام این پروسه در کنار شما خواهند بود.

راهنمایی در انتخاب

همکاران ما با توجه به توانمندی شما، در انتخاب نوع ویزای کار مناسب به شما کمک خواهند کرد. کارشناسان سام مهاجر با در نظر گرفتن رتبه‌بندی فرصت‌های شغلی موجود، بهترین گزینه‌ها را به شما معرفی خواهند کرد.

آماده‎‌سازی مدارک مورد نیاز

کارشناسان ما در سام مهاجر به شما در تهیه و آماده‌سازی مدارک لازم همچون رزومه و ... کمک خواهند کرد. همکاران ما با توجه به تجربه‌ای که در این حوزه دارند، می‌دانند مدارک با چه محتوایی باید تهیه شوند تا شانس شما را برای اخذ ویزای کاری بالا ببرند.

جلوگیری از بروز اشتباهات

همکاران ما بر پروسه اخذ ویزا تسلط داشته و از اشتباهات رایج در این فرایند(پر کردن فرم‌ها، تهیه مدارک و ...) جلوگیری می‌کنند.

صرفه‌جویی در زمان

فرایند اخذ ویزا زمان‌بر و گاهی پیچیده است. همکاران ما در سام مهاجر کل این پروسه را برعهده گرفته و بدین‌ترتیب شما می‌توانید زمان و انرژیتان را صرف کارهای دیگر مانند آزمون زبان و کسب مهارت‌های لازم نمایید.

پرسش های متداول

راحت ترین کشور برای ویزای کاری کجاست؟

کانادا، استرالیا، عمان، رومانی، امارات و آلمان 

هزینه ویزای کاری بسته به کشور مقصد و نوع ویزا متفاوت می‌باشد. برای دریافت ویزای کار باید چیزی حدود … در نظر بگیرید.

تضمینی برای دریافت ویزای کاری وجود ندارد. با این وجود، برخی از شرکت‌های مهاجرتی معتبر بر اساس تجربه کاری و شرایط کشور مقصد دریافت ویزا را تضمین می‌کنند.

برای ویزاهای کاری عموما محدودیت سنی وجود ندارد و متقاضیان در سنین بالا هم می‌توانند برای اخذ ویزا اقدام نمایند. این در حالیست که برخی کشورها برای دریافت ویزای کاری شرایط سنی در نظر گرفته‌اند. به طور مثال، برای دریافت ویزای کار استرالیا باید کمتر از 45 یا 50 سال سن داشته باشید.

ایرانیان می‌توانند بسته به شرایط، برای دریافت ویزای کار دائمی و موقت کانادا، استرالیا، آلمان و امریکا و دیگر کشورها اقدام نمایند.